MP3

Галебе

Има еден галеб тажен, о да
низ солзи што броди
има еден живот празен, о да
без ден да му се роди.

Има едни очи многу топли
сон што бараат низ животен праг
галеб тажен развил крилја в'мојта душа,
а таа го слуша.

Слушни плаче галеб мил, о да
по сонце што се гасне
бара помош, бара сила, о да
од мракот да го спаси.

Реф: Летај тивко галебе мој тажен, допри сонце
зароби го в'час, дај ми мало парче мирно сино небо
и стопли му душа/ x2
Летај низ солзи мој галебе мој тажен
летај кон небото галебе мој тажен
летај кон очи топли во мракот што тонат
допри им сон, летни, спаси ги ахааааа

Верица Ристевска

Нови содржини